Påsketur 2007 - Runar 40 år

Hjemme!

Parkert og hjemme igjen! En fin tur. Takk til Runar og Merete for gjestfriheten, og takk også til Bent Åge og Odd T. for en artig kveld på Nikkers.

Hammerfest

Isbjørne som vokter innkjøringen til Hammerfest.

Snart hjemme

"Hammerfest - Snøhvitbyen" står det på skiltet. Snart hjemme...

Ny ærling ankommer.

Litt dårlig bilde, men uti havet sees en vegg med snekov som kommer innover.

Litt ruskevær

Det var varierende sikt på turen videre. Ærlinger kom stadig vekk med snebyger.

Bilberging

Bilberging ved Aisaroaivve. Akkurat her er det brøyteskavler som gjør at det blir dårlig sikt. Og denne karen måtte kjøre ut i grøfta fordi det stod noen fjotter i veien. Jeg klarte også såvidt å s...

Sennaland

På tur over Sennaland. Stort sett greie kjøreforhold bortsett fra en del fokkskavler over veien og snebyger innimellom som gjør sikten dårlig.

Fremdeles vinter

På tur opp mot Sennaland. Det blåser en del, men det er ikke så ille her pga ganske mildt vær. Det blir værre etterhvert.

Alta igjen

Tilbake i Alta. Og tilbake til vinteren. Det er ikke blitt mindre sne siden sist. Tvert imot; hjemme var det kommet minst 20 cm nysne. En tur innom butikken for de siste påskeinnkjøp før det bærer ...

Flyet står klart

Flyet til Alta går 12.20. Litt venting her også. Jeg er egentlig i god form til tross for to dager med inntak av fludium.

Nydelig vårvær over Mjøsa.

Utsikt fra togvinduet igjen. Nydelig vårvær og ikke et snefnugg i sikte.

Hjemturen starter.

Så klarte jeg altså å komme meg på toget kl. 09.13 til Gardermoen. Hjemreisen har startet.

I baren på Låven

Her var det stappfullt og mye liv. Festen fortsatte på hytta med mat og kaker og cognac og en pils eller to... Trusa nevner jeg ingenting om ;-)

Kald utepils

Det ble en kald utepils på Låven for det var stappfullt inne. Men vi overlevde ved å ta en varm Irish coffe...

Hytta til Runar

Her skal bursdagen feires. Vi tok en pils her, før vi gikk til "Låven" på Sjusjøen der vi skulle samles hele gjengen og ta et lite vorspiel, før vi returnerte til hytte og fortsatte festen. Runar v...

Nikkers. Pils og sol.

Var såvidt en snartur innom leiligheta til Merete og Runar og slang fra meg bagasjen. Rett ut på Nikkers til årets første utepils. Vel... vi satt inne, men var ute for å røyke litt også. Her skulle...

Buss for tog fra Moelv til Lillehammer

Kjøreledningen mellom Moelv og Lillehammer hadde blåst ned! Derfor tok vi buss for tog fra Moelv til Lillehammer. Broren til min tidligere nabo Elisabeth er sjåfør. Forsinker turen littegranne. Run...

Vår i Brummunddal

Utsikt fra togvinduet like før ankomst Brummunddal.

Gardermoen

Flytårnet på Gardermoen. Har reist fra vinter til full vår. Stor forskjell på denne tiden av året.

Ready for take off.

Alf Prøysen pryder dette flyet fra Norwegian. Om knapt to timer lander vi på Gardermoen.

Venter på flyet.

Så har jeg ankommet flyplassen. Bare og vente til flyet går, "selvfølgelig" litt forsinket. Men først gjennom den overdimensjonerte sikkerhetshelveteskontrollen...

Alta og rundkjøringer...

Passerer brua etter Kronstad i Alta. Dette er ikke den eneste rundkjøringen her i nordlysbyen... Turen gikk greit, så jeg har god tid til flyet går.

Whiteout.

Plutselig forandret været seg. Møtte en vegg av snekov, og plutselig var det whiteout. Måtte slakke ned til 80 km/h... ;-) Gikk over like fort som den kom i løpet av 5-10 minutter.

Sennaland

Sennaland 385 moh. Bra sikt og kjøreforhold i dag. Litt vind.

Kaffepause på Skaidi

Kaffepause på Skaidi med Suksessbolle! Den satt som et skudd. Ca. 6 mil kjørt, og ca. 9 mil igjen til Alta over fjellovergangen på Sennaland.

...on the road again...

I tunnellen ved Stallogargoflågan på Kvaløya.

Start Hammerfest. Til Lillehammer i 40-årslag.

Nå er det like før avreise mot Lillehammer og 40-årsdagen til Runar. Reiseruten blir Hammefest-Alta i Range Rover, Alta-Gardermoen med fly og Gardermoen-Lillehammer med tog.
hits